Loading...
Check onze actie - Nu € 100,- korting, 60 dagen 700+ games en vele extra's bij het bestellen van jouw game pc!
Menu
 
  • ’s werelds meest geavanceerde PC configurator
  • De meest innovatieve PC bouwer van Europa
  • De grootste high-end PC bouwer van de Benelux

Waterkoeling PC

Een watergekoelde PC klinkt (en is) misschien wel geweldig, maar waarom? Is het niet gevaarlijk om al dat water in uw PC te hebben? Er zijn veel onduidelijkheden over PC waterkoeling en we gaan ze allemaal behandelen.

Game PC Ryzen
Game PC Ryzen

AMD’s nieuwe RYZEN CPU’s variëren van budget-vriendelijke quadcores tot supersnelle 8-cores! Goede prijs/prestatie verhouding en super multicore prestaties.

game prestatie
professioneel
Stel nu samen vanaf
Game PC Intel
Game PC Intel

Intel's mainstream platform varieert van 4 tot 6 cores en beschikt nog steeds over de hoogste kloksnelheden en single core prestaties. De beste keuze voor gaming!

game prestatie
professioneel
Stel nu samen vanaf
Game PC Ultra
X299 Skylake-X

Intel’s X299 processors variëren van 4 tot 18 cores en bieden de hoogste multicore prestaties voor de extreemste PC’s!

game prestatie
professioneel
Stel nu samen vanaf
Game PC Threadripper
Threadripper

AMD’s X399 Threadripper processors variëren van 8 tot 32 cores en bieden extreem hoge multicore prestaties voor de prijs.

game prestatie
professioneel
Stel nu samen vanaf

Snowfox RE
SNOWFOX R.E.

Geen toeters en bellen, wél supersnelle hardware van topkwaliteit. Voor het geld vind je geen betere game PC voor 1080p!

Direct bestellen
Snowfox RGB Intel
SNOWFOX RGB
ULTIMATE INTEL

Super snel, zowel qua uiterlijk als qua performance! Met een i5 6-core en een GTX 1070Ti scheur je door al je games heen!

Direct bestellen
Snowfox RGB Intel
SNOWFOX RGB
ULTIMATE AMD

Krachtig met een GTX 1070 Ti en Ryzen 5 2600 processor met zes cores en twaalf threads, voor super hoge multicore prestaties!

Direct bestellen

Hoe werkt het?

Laten we bij het begin beginnen. De meeste onderdelen in een computer worden gekoeld met lucht. Dat gebeurt vrijwel altijd actief (met een ventilator). De bekendste bronnen van hitte beschikken meestal over een koelblok en een ventilator om de hitte af te voeren. De performance van zo’n koelblok is van een aantal dingen afhankelijk. Belangrijkste is de totale oppervlakte van het blok, zodat de hitte beter “uitgesmeerd” en makkelijker af te voeren wordt. Nu hoor ik u denken, dan maken we het blok toch groter? Dat kan inderdaad, maar helaas zijn er natuurlijk grenzen. Die blokken worden vaak te hoog om de kast dicht te krijgen of ze raken het werkgeheugen. De oplossing hier is om de warmte via een medium te verplaatsen naar ergens waar wél plaats is, om dat medium daar af te koelen. En dat medium is? Water!
Door het water langs een component te laten stromen wordt de warmte veel efficiënter afgevoerd dan met reguliere koeling. Vervolgens stroomt het water door één of meerdere radiators. Deze radiators zijn vergelijkbaar met normale luchtkoelingen, maar ze hebben een veel groter koeloppervlak. Hierdoor wordt de hitte beter afgevoerd en hoeven de ventilators minder hard te draaien. Hierdoor is een waterkoeling PC meestal ook stiller dan luchtkoeling.

Waterkoeling CPU

Je kunt natuurlijk meerdere onderdelen koelen met water, maar het vaakst wordt voor een waterkoeling CPU gekozen. GPU waterkoeling is een stuk ingewikkelder en vereist vaak zelfs dat u uw videokaart uit elkaar haalt. Bij een CPU is het monteren een fluitje van een cent en er zijn veel kant en klare waterkoelingen verkrijgbaar die overal op passen. Deze koelingen zijn simpel (één radiator, geïntegreerde pomp, afgevuld in de fabriek) en zorgen toch voor een temperatuurverlaging van soms wel 20 graden!

GPU Waterkoeling

Het koelen van een GPU is een ingewikkelder verhaal, maar hier is wel veel meer te behalen. De hitte die een bepaald onderdeel kan genereren wordt aangegeven met TDP (thermal design power). Videokaarten kunnen een TDP hebben van 250 watt. Dat is twee en een half keer zo veel als een dikke processor! Daarom kiezen veel mensen voor een custom loop, een waterkoeling op maat gemaakt voor de betreffende PC en de behoeften van de klant. Een custom loop bestaat meestal uit één of meerdere radiators, een pomp, een reservoir en één of meerdere koelblokken (voor op de CPU/GPU). Daarnaast worden de componenten in de loop zorgvuldig gekozen, om bijvoorbeeld te zorgen dat de flow in de loop optimaal is, of om te zorgen dat alles er strak en clean uitziet. Het oog wilt natuurlijk ook wat!

Waterkoeling PC Kopen

Wij van Arctic Secrets zijn de grootste high-end PC bouwers van de Benelux en dat blijkt uit onze extreme watergekoelde PC’s. Alle afbeeldingen op deze pagina’s zijn van PC’s vervaardigd door onze topengineers. We weten als geen ander om een waterkoeling PC precies af te stellen op de wensen van de klant. Gebruiken we radiators geoptimaliseerd voor prestaties of voor stilte? In welke volgorde zetten we de onderdelen in de loop? Hoe veel koeloppervlak hebben we nodig? Allemaal vragen waar wij het antwoord op weten! Onze custom loops worden uitgebreid gepland, zodat we altijd de mooiste en efficiëntste loops kunnen leveren. Bij het gebruik van harde buizen maken we zelfs een 3D model vooraf om te bepalen hoe de buizen gaan lopen en of u het daar mee eens bent. Een waterkoeling PC kopen bij Arctic Secrets geeft u daarom de garantie op kwalitatief maatwerk. Stel daarom vandaag nog uw eigen watergekoelde PC samen in onze game PC configurator of neem contact met ons op voor de custom loops mogelijkheden.