Loading...
Check onze actie - Nu € 100,- korting, 60 dagen 700+ games en vele extra's bij het bestellen van jouw game pc!
Menu
 
 • ’s werelds meest geavanceerde PC configurator
 • De meest innovatieve PC bouwer van Europa
 • De grootste high-end PC bouwer van de Benelux

Cryptocurrency Start Gids

Welkom bij de Arctic Secrets Cryptocurrency start gids! Wij gaan hier stap voor stap in op wat je precies moet doen om aan het minen te geraken. Let op: Vrijwel al deze stappen worden al uitgevoerd door ons wanneer je een GPU miner bij ons aanschaft. Het is ontzettend handig om deze gids te bekijken wanneer je van coin wisselt om te minen. We nemen in deze gids als voorbeeld Ethereum, aangezien dit een ontzettend populaire munt is op dit moment.

Overzicht:

Stap 1: Het opzetten van een wallet

Om een Ethereum wallet op te zetten, kun je simpelweg Googlen naar “Ethereum wallet”, wij gebruiken de online wallet “MyEtherWallet”: https://www.myetherwallet.com/. Wanneer je op deze pagina komt kun je direct je wallet aanmaken.

 1. Voer je wachtwoord in en klik op “Generate Wallet”.
 2. Download de Keystore File en sla deze op, eventueel ook op een USB stick als back-up.
 3. Klik op “I promise I won’t lose this ever. Continue.”
 4. De private key die je ontvangt kun je in een tekst file opslaan en ook een backup van maken, deze heb je eventueel later nodig.
 5. Klik op “Next: Save your Address”.
 6. Kies vervolgens de methode waarop je kunt inloggen om toegang te krijgen tot je wallet (en anderen dus niet), je kunt kiezen uit verschillende opties. Wij kiezen voor de private key als login, dus deze zul je moeten copy pasten vanuit je file. Het is overigens nog een extra zekerheid wanneer je de tekstfile met deze key op 2 USB sticks zet en verwijdert van je PC (wanneer je gehackt wordt hebben indringers geen weg om deze key te vinden).
 7. Login je wallet met je wachtwoord en privatekey of welke methode je in stap 1.6 hebt gekozen. Druk op “Unlock”.
 8. Gefeliciteerd je hebt nu een Ethereum wallet!
 9. Boven in het menu kun je vervolgens kiezen wat je wilt doen, bijvoorbeeld het depositen van je Ether op je wallet. Je hebt wat munten gemined en wilt het vanuit je pool naar het public adres van je wallet overmaken. Hier komen we zo meteen op terug bij stap 4.

Stap 2: Aanmelden op een exchange

Je wilt je natuurlijk aanmelden op een exchange om ervoor te zorgen dat je currencies(valuta’s) kunt traden. Als voorbeeld nemen we Bittrex, je kunt jezelf natuurlijk ook op populaire andere exchanges aanmelden zoals Poloniex, de stappen zijn vrijwel hetzelfde.

 1. Ga naar https://bittrex.com/
 2. Klik op “Log In” en vervolgens onderaan op “Sign Up”.
 3. Voer je e-mail adres en gewenst wachtwoord 2 x in, vink “I agree to the Bittrex.com Terms of Service” aan en druk op “Sign up”.
 4. Ga naar je e-mail box en klik de mail van Bittrex aan, klik op de link om je account te verifiëren.
 5. Je hebt je account succesvol aangemaakt!
 6. Login om je account in te zien.
 7. Tijd om jezelf verder te verifiëren!
 8. Ga naar Settings bovenaan de pagina.
 9. Klik op Basic Verification en voer je gegevens in en druk op Submit.
 10. Optioneel zijn Phone en Enhanced Verfication waardoor je meer kunt doen zoals fiat trading, margin trading en je withdrawal limit te verhogen.
 11. Tip: Stel Two-Factor Authentication in om hacking te voorkomen: Ga bij Settings naar “Two-Factor Authentication en download Google Authenticator op je telefoon, vervolgens kies voor toevoegen met streepjescode en scan de QR code op het scherm. Je krijgt nu een code op je telefoon voor Bittrex, vul deze in en druk op Enable 2FA. Ga vervolgens naar je e-mail boxen en druk op de link in de Bittrex mail om 2FA te activeren.
 12. Top! Je hebt nu alle stappen doorlopen voor een beveiligd volledig functioneel exchange account.
 13. Ga verder naar stap 3 voor het gebruik van je exchange account.

Stap 3: Het beheren van je exchange account

Je wilt natuurlijk wat gaan doen op de exchange, zij het omzetten van je valuta’s die je gemined hebt naar bitcoin of het verder handelen in andere valuta’s die je niet mined.

 1. Om jouw valuta’s te kunnen ontvangen op je Bittrex exchange account ga je naar je Wallet bovenaan de pagina.
 2. Zoek je valuta’s op die je momenteel mined en druk op het plusje (+) voor de valuta. Klik op generate new address en je krijgt een permanent adres voor deze valuta. Wanneer je in mining pool account (stap 4) een withdrawal doet naar een adres, kun je dit adres invullen zodat je al (of een deel van) je valuta op je exchange wallet kunt zetten. Het duurt normaliter een aantal minuten (soms tot maximaal 3 uur) tot de munten op je exchange wallet verschijnen.
 3. Door op de min (-) te drukken kun je munten overzetten naar andere wallets of exchanges. Hiervoor gebruik je het adres van de desbetreffende wallet waarnaar je de munten wilt overzetten.
 4. Wil je gaan traden tussen munten? Dan is er altijd een tussenstap, je zult altijd eerst je munten moeten omzetten naar Bitcoins en daarna kun je daarmee andere munten kopen.
 5. Ga naar je wallet en druk op de munt die je wilt gaan verkopen/kopen.
 6. Je ziet hier altijd de prijs van de munt in Bitcoins of Satochi (de kleinste fractie van een Bitcoin), ziet in één oogopslag wat de biedprijs is van de munt die je wilt verhandelen en de vraagprijs.
 7. Om te verkopen, scroll je naar beneden en onder “Sell (muntnaam)” kun je aangeven hoeveel munten je wilt verhandelen en tegen welke prijs. Vervolgens druk je op “- Sell (muntnaam)” en je verkooporder wordt geplaatst na je bevestiging hiervan. Deze blijft staan totdat iemand biedt waarvoor jij de munten verkoopt. Op dat moment ontvang je Bitcoins voor je munten!
 8. Kopen werkt precies hetzelfde alleen je koopt in plaats van verkoop.
 9. Top! Je weet nu vrijwel alles wat je moet weten m.b.t. valuta trading.

Stap 4: Aanmelden bij een mining pool

Je wilt beginnen met mining, op jezelf minen gaat niks worden tenzij je een grote farm hebt. In dat geval zou je niet deze tutorial aan het lezen zijn maar al aan het kijken zijn naar welke Ferrari je wilt gaan kopen. Wij gaan ons dus aanmelden voor een Ethereum mining pool!

 1. Zoek op Google naar “Ethereum Mining Pool” en je ziet direct een flink aantal opties en forums waarin overzichten van deze pools worden geplaatst. Wij kiezen voor een grote pool waardoor vaker blocks gekraakt worden en je dus vaker een reward ontvangt voor het minen. De pool die wij hebben gekozen is Ethermine: https://ethermine.org/.
 2. Ga naar deze site en scroll naar beneden voor de software die deze pool gebruikt. Voor zowel AMD als Nvidia adviseren wij Claymores Miner, scroll hiernaartoe en klik op de link: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1433925 (Het liefst in een nieuw tabblad)
 3. Klik in deze forum post op de MEGA link.
 4. Download de laatste versie voor Windows (ZIP file) onderaan.
 5. Pak het bestand uit op je PC.
 6. Open de map en rechtsklik op “start.bat” file en selecteer bewerken in kladblok of notepad++ of welke tekst editor je gebruikt.
 7. Ga terug naar de website van Ethermine.org en kopieer de tekst:
 8.        
  setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
  setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
  setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
  setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
  setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
  EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -ewal <Your_Ethereum_Address>.<RigName> -epsw x
         
        
 9. Plak de tekst over alle tekst in de Start.bat file.
 10. Pas <Your Ethereum Address> aan naar je wallet address (public) waarop je de currency wilt ontvangen en pas <RigName> aan naar de naam van je miner (maakt niet uit hoe je deze noemt). Het komt in ons geval als volgt uit te zien:
 11.        
  setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
  setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
  setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
  setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
  setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
  EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -ewal 0xb5dc0762cd0e41c1c6efc3cf88bbf416ece264a4.AMDMiner1 -epsw x
         
        
 12. Let op: gebruik je eigen wallet adres, tenzij je voor ons wilt gaan minen ;-)
 13. Kies opslaan
 14. Om te starten dubbelclick op de start.bat file en je begint met minen!
 15. Ga naar Ethermine.org en vul je wallet adres in en druk op check om te zien wat je hashrate is en hoeveel je hebt gemined!
 16. Wil je nu je munten overzetten naar je exchange account, dan ga je naar settings bovenin en vul je je e-mail adres in, hoeveel munten je wilt overmaken en het ip adres van je miner (http://www.whatsmyip.org/) vervolgens druk je op “Save” en keert de pool telkens wanneer je het aangegeven aantal munten hebt gemined uit.

Stap 5: Omzetten van Bitcoin naar Euro

Uiteindelijk wil je toch je winst gaan laten uitkeren. Hiervoor gebruiken wij een site die rechtstreeks Bitcoins verhandelt in Euro’s (€)!

 1. Ga naar Kraken: http://kraken.com/.
 2. Je kunt op de homepage direct een account aanmaken.
 3. Voer je e-mail adres, gewenste username en gewenst wachtwoord in en accepteer de voorwaarden en privacy policy. Klik op “Sign Up”.
 4. Ga naar je e-mail box, zoek de e-mail die je zojuist hebt ontvangen van Kraken en activeer je account middels de link in de e-mail.
 5. Bewijs dat je geen robot bent ;-) en klik op “activate account”.
 6. Super! Je hebt je account aangemaakt, nu nog verifiëren.
 7. Ga bovenin naar “Get verified” en scroll naar beneden.
 8. Doorloop de stappen van Tier 1 en 2 minimaal om te verifiëren en transacties te kunnen verrichten. Optioneel kun je Tier 3 en 4 doorlopen voor meer mogelijkheden.
 9. Zodra je deze stappen hebt doorlopen duurt het momenteel ongeveer 48 uur (werkdagen) per Tier niveau om geverifieerd te geraken.
 10. Daarna kun je transacties verrichten op de gebruikelijke wijze en dus handelen van bitcoin naar euro en vervolgens laten uitkeren op je bankrekening. Kraken is zeer overzichtelijk en wijst zich vanzelf.
 11. Vergeet niet om hier ook je 2 step verificatie op te zetten voor betere beveiliging van je account.

Nog een paar handige links

Perfect! Je bent nu helemaal klaar, welkom bij de mijnwerkers!