Hoe kies ik: mijn moederbord

Game PC Processor kiezen – Intel of AMD?

Game PC Processor kiezen

In het hart van je game pc moet natuurlijk een goede processor zitten. We zetten even op een rijtje wat de belangrijkste punten zijn om op te letten.

Samen met de videokaart bepaalt de processor voor het grootste deel hoe goed je game pc gaat presteren.

Geen zin om te lezen? Check de video:

 

Combineren

In gebalanceerde game pc heeft altijd een videokaart die duurder is dan de processor. Het is namelijk zo dat de videokaart altijd de grootste invloed heeft op de prestaties van je game pc in games.

Game pc Overclocking

Hoe goed je kan overclocken hangt ook zeker samen met de processor die je kiest. Wil je een Intel processor overclocken? Kies dan altijd een K-processor (bijvoorbeeld: 9700K) in combinatie met een Z-moederbord (Z370 0f Z380). Wil je een AMD processor overclocken? Dan hoef je alleen te kijken naar de chipset (B of X). De mainstream chips zijn altijd de beste keuze voor je game pc!

Intel VS AMD

Intel processoren scoren vrijwel altijd het hoogst in games. LET OP: dit komt wel omdat tests vrijwel altijd worden uitgevoerd op een 1080p resolutie. Op hogere resoluties wordt het verschil echter kleiner. Op 1440p is het verschil in FPS tussen Intel en AMD kleiner. Staar je dus niet blind op de cijfertjes. Het verschil tussen 250 en 300 FPS merkt niemand! Verder is het zo dat AMD Ryzen lagere temperaturen heeft dan Intel. Het is dus makkelijker om een AMD Ryzen processor te koelen.

Wat moet ik nu kiezen?

Het blijft hoe dan ook belangrijk dat je eerst ervoor zorgt dat je een goede videokaart en 16gb werkgeheugen hebt. Wij adviseren je om daarbij dan de processor te kopen die nog in je budget past.

Ben je benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk ze in onze super geavanceerde configuratoren:

Game PC IntelGame PC RyzenGame PC Skylake-XGame PC Threadripper

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *