Hoe kies ik: mijn moederbord

Moederbord kiezen voor mijn game pc

Als je een moederbord gaat kiezen voor je nieuwe game pc dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

Je moederbord heeft niet echt invloed op de prestaties van je game pc. Wel zorgt hij voor voor de functionaliteit en uitbreidbaarheid.

 

Geen zin om te lezen? Check de video:

 

De CPU socket

Het is belangrijk dat je moederbord de processor die je kiest ondersteunt. Dit kun je in onze game pc configurator nooit fout doen. Wij hebben alles namelijk op compatibiliteit ingesteld.

Game pc Overclocking

Hoe goed je kan overclocken hangt ook zeker samen met de processor die je kiest. Wil je een Intel processor overclocken? Kies dan altijd een K-processor (bijvoorbeeld: 9700K) in combinatie met een Z-moederbord (Z370 0f Z380). Wil je een AMD processor overclocken? Dan hoef je alleen te kijken naar de chipset (B of X).

Power delivery

Als jij een moederbord in je game pc wilt waarmee je goed kan overclocken moet je er wel voor zorgen dat je moederbord een goede ‘power delivery’ heeft. Dit betekent dat je moederbord voldoende stroom moet kunnen leveren aan de processor en dat de stroom ook stabiel moet zijn.

Prijs moederbord

De prijs van een moederbord voor je nieuwe game pc wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de gebruikte elektrische componenten. Dit bepaalt dan ook voor een groot deel de levensduur van je moederbord. De vuistregel is dan ook: hoe duurder je moederbord, hoe beter de kwaliteit. Dit geld bijna altijd.

Design

Duurdere moederborden zijn over het algemeen mooier. Natuurlijk bepaal jij helemaal zelf wat je mooi vindt. Smaak is smaak!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en ons aanbod? Wij hebben de beste game pc moederborden van Asus, MSI, Gigabyte en AsRock.

Bekijk ze in onze super geavanceerde configuratoren:

Game PC IntelGame PC RyzenGame PC Skylake-XGame PC Threadripper

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *