NVIDIA 2080 RTX

Hardware wednesday – De Nvidia 2080 RTX

Nvidia RTX 2080 Graphics Card – Hardware Wednesday 10-10-18

Door Lars Cremers

 


Nvidia RTX 2080

We hebben ‘m!

De volgende generatie grafische kaarten van Nvidia is eindelijk hier, en belooft grote dingen. De RTX 2080 zou in bepaalde games tot 75 procent sneller moeten zijn dan de GTX 1080 en is ontworpen om eindelijk het ultieme doel van 4K-gaming met 60 fps (of hoger) te leveren. Afgezien van de gebruikelijke verbeteringen in het design, gebruikt Nvidia ook enkele nieuwe trucjes om zijn gedurfde beweringen waar te maken.

 

CLP03901

 

Wat krijg je voor je geld?

De nieuwe Nvidia RTX 2070, Nvidia RTX 2080 en Nvidia RTX 2080ti (vanaf €999) worden allemaal mogelijk gemaakt door de ”Turing-architectuur”, ontworpen om meer kracht en mooiere cinematische effecten in games te bieden. Dat extra vermogen is ook wel terug te zien in de prijs. Nvidia biedt ook speciale ”Founders Edition-kaarten” aan, die drie javvvar garantie hebben en standaard worden overklokt. Deze ”Nvidia RTX 2080 Ti Founders Edition” kost dan ook €1.199. Smartphones hebben vorig jaar de €1.000 gepasseerd dankzij nieuwe technologie, en nu is het de beurt aan jouw grafische kaart om ook dit bedrag te overschrijden.

Dus wat krijg je nu voor je geld? Nvidia’s nieuwe kaarten bevatten ondersteuning voor zowel real-time ray tracing als AI-powered anti-aliasing. Ray Tracing is de grote nieuwe mogelijkheid met deze generatie en wordt gebruikt om real-time lichtreflecties en cinematische effecten in games te genereren. Maar voordat u zelfs een game op uw pc installeert, maakt de Deep Learning Super-Sampling (DLSS) van Nvidia gebruik van de supercomputer farms om games te scannen voordat ze worden vrijgegeven en de meest efficiënte manier uit te werken om afbeeldingen weer te geven. Totdat Microsoft zijn Windows Update van 10 oktober 2018 aflevert, zal geen enkele van Nvidia’s mooie nieuwe technologie beschikbaar zijn voor reguliere spellen.

Nvidia verzekert ons dat het niet lang zal duren voordat 25 games DLSS zullen ondersteunen, en ten minste 11 zullen ray tracing hebben in de komende maanden. Maar samen met nieuwe functies, hebben deze nieuwe grafische kaarten veel extra pk’s.

Bekijk ook onze andere blog over de RTX videokaarten!

Wat is RTX en waarom wil je het?

Nvidia RTX komt van het begrip Ray Tracing. Ray Tracing is een technologie die een hele nieuwe dimensie toevoegt aan gaming. Wat Ray Tracing namelijk doet is licht (en dus ook reflecties) realtime op objecten renderen. Hierdoor wordt een game meteen een heel stuk realistischer en mooier! Dit is heel duidelijk te zien in de nieuwe Battlefield 5 en Shadow of the Tomb Raider:

What’s inside Nvidia’s 2080 RTX?

Van de Nvidia RTX 2080 is bekend dat hij een kleinere GPU heeft met minder CUDA-cores. Ook is er verschil in RT-cores, want de Nvidia 2080 RTX doet volgens Nvidia 8 Giga Rays per seconde. De Nvidia RTX 2080 Ti haalt 10 Giga Rays per seconde en dat is gelijk aan de duurste RTX Quadro-kaart.

(bron: Tweakers)

Kortom met een van de Nvidia RTX kaarten in je game PC ben je weer voor een hele lange tijd voorzien van pure grafische rekenkracht!

Specificaties 2080 RTX

(bron: servethehome.com)

 

What’s the price?

De RTX 2080Ti zal waarschijnlijk rond de €1250 gaan kosten. Voor deze prijs heb je nu gewoon bijna een complete Snowfox RGB Ultimate! Verder zal de Nvidia 2080 RTX vanaf €699 verkrijgbaar zijn en de Nvidia 2070 RTX vanaf  vanaf €499 in de schappen liggen. De verklaring voor deze hoge prijzen ligt waarschijnlijk ook bij het feit dat ze graag alle oudere generatie kaarten graag kwijt willen.

Nu je dit weet, welke kaart zou jij kiezen voor jouw game PC?

PS. ZE ZITTEN NU AL IN ONZE CONFIGURATOR!

 

Bestellen? Ga dan naar onze website: www.arcticsecrets.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *