HW Wednesday Enermax Thumb

Harware wednesday – Enermax LiqTech TR4

Enermax LiqTech TR4 360 – Hardware Wednesday 26-9-18

Door Lars Cremers

 

Design

De Enermax Liqtech TR4 is een alles-in-één CPU-vloeistofkoeler met voorgevuld koelmiddel. Dit maakt deze waterkoeler net zo eenvoudig als een gewone luchtkoeler. Deze koeler is eenvoudig te installeren en heeft geen onderhoud. Het volledig afgedichte design zorgt voor de minste verdamping van vloeistof en een lange levensduur van het product. Met een TDP van 500W+ is Liqtech TR4 de beste keuze voor het koelen van AMD® Ryzen ™ Threadripper CPU’s van de 1e en 2e generatie voor gaming en professioneel gebruik.

 

 

Radiator

De radiator biedt een betere warmtewisselaar dankzij de fijne kanalen en dunne aluminium lamellen. De Enermax Liqtech TR4 is beschikbaar met een 360 mm, 280 mm en een extra dikke 240 mm radiator. Alle modellen bieden een ongelooflijke 500W + TDP voor extra overklokmogelijkheden. De zijkant van de Radiator wordt geleverd met een elegante aluminium afwerking en rubberen dempers aan beide zijden.

Radiator 2

Shunt-Channel

Gepatenteerd “Shunt-Channel Technology” koudplaatontwerp van Enermax voor maximale koelprestaties. De shunt binnen de microvinstructuur minimaliseert het “grenslaag” -effect, elimineert hotspots veel sneller en zorgt voor een perfecte warmteafvoer.

 

 

Waterblok

De robuuste EF1-pomp met precisietechniek levert een ”high flot rate” tot 450L per uur voor superieure koelprestaties. Het duurzame keramische lager biedt een laag geluidsniveau. Het verlichte Enermax-logo bovenop het waterblok fungeert als een power-on-indicator.

 

Water Block

100% IHS Coverage

Op maat gemaakt om 100% dekking te bieden aan  AMD® Ryzen ™ Threadripper’s 1e en 2e generatie geïntegreerde ”heatspreader” (IHS) voor ongekende koelprestaties.

100% cover

 

Fans

De “T.B.Pressure-fans” zijn het resultaat van precisietechnieken die de vorm en hoeken berekenen. De ”high pressure blades” concentreren de luchtstroom naar het midden van de ventilator en bereiken een sterke statische druk. Het frame is voorzien van rubberen pads om trillingen en lawaai te verminderen. De “Twister Bearing Technology” van Enermax zorgt voor een stille werking en tot 160.000 uur MTBF.

Fans

Tubes

De eersteklas ”weaved tubes” zijn gemaakt van flexibel en duurzaam polyamide rubber met meerdere lagen die zorgen voor nuldoorlaatbaarheid en langdurige werking. De buizen bieden een eenvoudige systeeminstallatie dankzij een lengte van 400 mm. Voor maximale veiligheid is de verbinding met de fittingen afgedicht met extra sterke lijm.

Tubes

Compatibility

Snel en gebruiksvriendelijk montagesysteem op maat gemaakt voor AMD TR4- en SR3-aansluitingen zorgt voor een goede compatibility met AMD Ryzen Threadrippers van de 1e en 2e generatie. Het veersysteem met drukregeling en hoog geleidend ”thermal grease” van Dow-Corning® zorgen voor een perfect contact met de ”heat spreader” van de CPU. Liqtech TR4 360 en 240 zijn compatibel met 120 mm ventilatorsteunen en Liqtech TR4 280 met 14 cm ventilatorsteunen. Zorg ervoor dat uw zaak voldoende ruimte biedt om de radiator te installeren.

Compatibilty

 

 

 

www.arcticsecrets.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *