scum 1

New Game Release #5 – SCUM (Early Access)

Game: SCUM (Early Access)

Release date: 29 augustus 2018

 

scum 1

SCUM werd voor het eerst aangekondigd in augustus 2016, sindsdien is de game actief in development geweest. Wat er precies allemaal is toegevoegd en aangepast kun je hier lezen.

Wat is SCUM?

SCUM is een nieuwe hardcore survival, battle-royale achtige game ontwikkeld door een klein team van Gamepires met de hulp van Croteam, makers van de Serious Sam franchise. In SCUM neem je de rol van een ontsnapte gevangene aan en begeef je je  in een fictief reality-style TV programma geproduceerd door het fictieve TEC1 megacorp. Je speelt samen met 63 andere spelers in één server totdat de laatste overblijft. Zie het als een soort van The Hunger Games principe.

scum 2

Gameplay

Waar SCUM zich in onderscheidt van de rest van de meeste battle-royale games, is het tempo van de game. Je zit niet alleen met minder mensen in één server, maar de map verkleint ook niet gedurende de match. Zo krijg je een beetje een DayZ gevoel bij deze game. De map zelf is redelijk groot met zijn 144 vierkante kilometer, dat is kleiner dan de map van DayZ (225 vierkante kilometer), maar een heel stuk groter dan de map van PUBG (16 vierkante kilometer), dus je kunt je wel een beetje indenken hoe groot de map ongeveer zal zijn. Verwacht dus om jezelf best een grote afstand te verplaatsen voordat je überhaupt een andere speler tegen zult komen.

Waar SCUM zich echter écht mee onderscheidt, is het complete survival systeem dat in de game zit. Zo kun je bijvoorbeeld bijna overal voedsel en drinken vinden om van te overleven. Er zit ook een “wetness and drying system” in de game, je moet dus ook continu op je lichaamstemperatuur letten en die op peil houden. Je moet ook je metabolisme in de gaten houden, je kunt in deze game ondergewicht of overgewicht creëren, je moet dus zo goed mogelijk je best doen om je gewicht en energie zo gebalanceerd mogelijk te houden.

scum 3

Benodigde Specificaties

Minimum specifications:

  • CPU: Intel Core i5 4430 or AMD FX-6300
  • RAM: 8GB
  • GPU: NVIDIA GTX 960 2GB or AMD Radeon R7 370 2GB
  • HDD: 20GB storage

Recommended specifications:

  • CPU: Intel Core i5 6600K or AMD Ryzen 5 1600
  • RAM: 8GB
  • GPU: NVIDIA GTX 1060 3GB or AMD Radeon RX 580 4GB
  • HDD: 20GB storage

Wat denk jij van SCUM? Wij bij Arctic Secrets kijken er in elk geval naar uit om hem te spelen!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *