gamepcvandeweek-17-09

Game PC van de week – NZXT H700I White met een Strix 1080Ti!

Game PC van de week 17-8-18

Door Gijs Smeets

 

gamepcvandeweek-17-09

 

Welke dag is het vandaag?

Het is vrijdag en dus weer tijd voor de Game PC van de week! Ik (Gijs) neem deze week (en wellicht vaker) het stokje over van Paul en ga een stukje vertellen en uitleggen over een PC die deze week eruit sprong. Een bij ons gekochte game PC kan game PC van de week zijn omdat de samenstelling goed doordacht was, omdat het een hele speciale PC betreft of omdat er gewoon een dikke waterkoeling in zit!

Wat heb je vandaag voor lekkers voor ons?

Deze keer heeft de game PC van de week een prachtig wit thema. De super strakke NZXT H700i behuizing vormt een mooi contrast met de vloeiende lijnen van de witte Cablemod PRO kabels en de slangen van de Kraken X52 AIO waterkoeler. Credits naar onze bouwer Jo! Verder zien we een wit kitje Corsair LPX geheugen dat lekker in de build past. De paarse verlichting past lekker bij het zwart/witte thema en zorgt voor een paar mooie details, zonder te schreeuwerig te worden of de hele kast vanbinnen te laten gloeien.

 

h700i

 

Maar runt hij Crysis?

De overgeklokte i7 8086K komt natuurlijk helemaal tot zijn recht in de ASUS Maximus X, wat een prachtbord is dat! De processor wordt koel gehouden door een Kraken X52, ook van NZXT.  Samen met 32GB RAM en de ASUS Strix 1080 Ti zal geen game te zwaar worden voor dit monster. De wachttijden zullen ook niet lang zijn, want de 970 PRO en de 860 EVO verzorgen de in totaal 2TB aan SSD opslag in deze build.

Had jij het anders gedaan?

Op een paar hele kleine details na, nee. Dit is een prima gebalanceerde build, zowel qua performance als qua uiterlijk. Niet te schreeuwerig en niks overdreven. Super clean en doordacht. Ik wil deze klant, als hij leest, dan ook mijn complimenten geven! MAAR: als ik precies hetzelfde budget had gehad, zou ik voor een 8700K gegaan zijn met een Kraken X72 of een H150i. Ziet er wat gevulder uit bovenin, koelt beter en de 8086K en de 8700K zijn toch vrijwel uniek. Je betaalt gewoon 100 euro meer voor gegarandeerd hogere overklok performance.

Ik hoop dat ik jullie vandaag verrijkt heb, maar als je vind dat ik je tijd gewoon keihard verspild heb hoor ik dat ook graag. Feedback is welkom. Fijn weekend alvast!

 

V Check hem in de video! V

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *