CoffeeLake

Intel Coffee Lake Processoren

 

 

Intel Coffee Lake Processoren
Intel Coffee Lake Processoren

 

 

 

 

 

 

koffie-as

 

 

 

 

 

 

Mmm.. Koffie!

Daar is Intel weer met een nieuwe generatie aan processoren! Met de nieuwe Coffee Lake processoren zijn al de achtste generatie! In deze nieuwe lijn van Intel komen voor het eerst zés cores is plaats van vier cores. Dat het een directe reactie is op de Ryzen processoren van AMD is eigenlijk wel duidelijk. Je zou kunnen zeggen dat Intel is wakker geschud door AMD om sneller betere processoren uit te rollen dan voorheen. Er is eindelijk weer een competitiestrijd tussen de twee giganten!

50% méér power!

Ook de nieuwe Coffee Lake processor is net als zijn voorganger (Kaby Lake) geproduceerd op 14 nanometer. Wel heeft hij twéé cores meer op hetzelfde oppervlak! Simpel gezegd heeft Coffee Lake, in theorie, dus 50% meer rekenkracht dan Kaby Lake. Dit is echter in de praktijk zo’n 45%, wat nog steeds veel is! Komend jaar zal Intel zijn processoren op 10 nanometer gaan produceren, wat nog meer snelheid zal op gaan leveren!

Prijs

Qua prijs verschillen ze niet veel, maar leveren ze wel veel hogere prestaties. Prijs/kwaliteit zit je dus weer goed bij Intel. Ben je nog niet overtuigd? Of ben je toch meer fan AMD Ryzen? Kijk dan goed naar wat je graag wil doen met je PC en welke processor daar bij past.

Nieuwe Chipset

De nieuwe chips zijn helaas niet compatibel met de oudere chipsets. Mocht je dus graag eigenaar willen zijn van een Coffee Lake processor dan zal je ook een moederbord met de Z370 chipset moeten aanschaffen. Ook deze moederborden zullen niet veel duurder zijn dan hun Z270 voorgangers waardoor de overstap of keuze voor Coffee Lake makkelijk te maken is.

Voor meer informatie en testscores zie het artikel op hardware.info

 

De Intel Coffee Lake processoren zullen binnenkort verkrijgbaar zijn in onze Intel configurator:

 

Kun je niet langer wachten? Stel dan nu je droom PC samen bij Arctic Secrets!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *